رفتن به محتوای اصلی

شما اینجا هستید

گزارشات ویژه و تخصصی

یاور عابدی
15 فروردين, 1402 - 14:30 -- کارشناس۲

تهیه کننده: مهندس یاور عابدی
کارشناس ارشد فناوری اطلاعات، گرایش شبکه های کامپیوتری
کارشناس ارشد مدیریت دولتی، مدیریت تحول

مقدمه
بدون شک امروزه، مهاجرت روستائیان به عنوان یکی از مسائل و دغدغه های جدی مدیران و مسئولین این حوزه می باشد که اهدافی چون استفاده بهینه از منابع طبیعی، افزایش تولید در راستای امنیت غذایی، تعادل جمعیتی و ... را به دنبال دارد. با ورود بشر به هزاره سوم که از آن به عنوان عصر اطلاعات و گسترش دنیای مجازی یاد می کنند، جهان رویکرد جدیدی در پیش گرفته و در حال ورود به تاریخ و جغرافیای متفاوت شده است.

حسین کشاورز قاسمی
10 مهر, 1397 - 11:22 -- عابدی

حسین کشاورز قاسمی

کارشناس سیاسی و امنیتی اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری قزوین

تبیین پیامدهای مهاجرت اتباع کشور افغانستان برجامعه ایران،مطالعۀ موردی شهر قزوین

چکیده

 مهاجرت در جهان امروز گسترش یافته و تبعات مثبت و منفی فراوانی دارد. کشور ایران نیز از این تبعات متاثر بوده است.هدف این پژوهش تبیین پیامدهای مهاجرت اتباع افغانستان از طریق سنجش نگرش شهروندان شهرقزوین نسبت به مهاجران افغان با استفاده از تکنیک تحلیل عاملی و طیف بوگاردوس است. جامعه آماری، شهروندان چهار منطقه شهر قزوین می باشند که بر اساس سرشماری سال1395 برابر با 402هزار نفر بوده است. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 384 نفر محاسبه گردید. نوآوری پژوهش مبنای نظری آن می باشد که ازرویکرد سایبرنتیک بهره گیری وروش تحقیق نیز پیمایشی است. اطلاعات لازم از طریق پرسشنامه ای که روایی آن بر اساس نظرخواهی از کارشناسان و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ (70 %) به تائید رسید جمع آوری و با استفاده از نرم افزار spss نسخه 23 و تکنیک تحلیل عاملی تحلیل شد.در این پژوهش 30 شاخص با روش تحلیل عاملی خلاصه شده و به 7 عامل تقلیل یافته و به صورت ترکیبی در عوامل معنی دار ارائه گردیده اند. با بهره گیری از تکنیک مزبور سهم هر کدام از عوامل تاثیر گذار در تعیین نگرش شهروندان شهر قزوین نسبت به اتباع افغان مشخص گردید.یافته های پژوهش نشان داد که این 7 عامل در مجموع 60/21 درصدِ نگرش شهروندان را نسبت به مهاجرین تبیین می کنند.نتایج حاصل از محاسبه طیف بوگاردوس پژوهش نشان داد که شهروندان شهر قزوین با 77/66 درصد میانگین پاسخ های منفی، نگرش مطلوبی نسبت به افغانها ندارند که حکایت از فاصله اجتماعی شدید میان افغانها و جامعه مورد پژوهش دارد.

واژگان کلیدی:

مهاجرت ، مهاجرین افغان، طیف بوگاردوس، تحلیل عاملی، نظریه سایبرنتیک

13 آبان, 1395 - 08:10 -- عابدی

بحران  منابع آب در ایران و استان قزوین

رضا ردایی 

کارشناس مسئول حوادث غیرمترقبه اداره کل مدیریت بحران استان

1- اهمیت آب

«و الله انزل من السماء ماء فاحیا به الارض بعد موتها ان فی ذلک لایه لقوم یسمعون».                                                                                                                                              سوره مبارکه نحل ـ آیه 65«و خداوند از آسمان ها باران را فرستاد تا زمینی را پس از مرگ زنده گرداند و البته در این کار آیاتی است برای آنان که سخن حق را می شنوند.» آب مهم ترین ماده حیات و آبادانی است. این ماده سرآغاز حیات و جزء اصلی تمام موجودات زنده است. براساس نظریه تکامل، آب، متان و آمونیاک ترکیبات اصلی اولیه موجود در جو زمین هستند که عامل تولید نخستین آمینو اسید می باشند. این جسم به عنوان نقطه آغازین حیات جانوری شناخته می شود.درصد بالایی از جرم هر سلول زنده را آب تشکیل می دهد. آب بخش عمده ای از شکبه وسیع سلولی بدن انسان را تشکیل می دهد و بدون وجود آب حیاتی نخواهد بود. در تمدن بشری آب اهمیت ویژه ای دارد. در ایران باستان آب را یکی از چهار رکن اساسی (آب، خاک، باد و آتش) می دانستند.

در قرآن کریم پنجاه و شش آیه در مورد پیدایش و اهمیت آب و وابستگی حیات به این ماده ارزشمند آورده شده است.

6 مرداد, 1395 - 08:55 -- عابدی

قدرت اله مهدیخانی

کارشناس امداد و نجات مدیریت بحران

مقدمه :

شهرهای امروز زنجیره ای متشکل از طرح ها و برنامه های شهری هستند . ارتباط میان این طرح ها و تاثیرات متقابل آنها در سطوح کلان ، میانی و محلی به عنوان یک ضرورت منطقی قابل تامل و تعمق می باشد .

2 مرداد, 1395 - 13:11 -- عابدی

دکتر ربابه توکل

دکترای تخصصی زمین شناسی

استاد یار دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین و دانشگاه پیام نور استان

یکی از بلایای طبیعی که انسان را از بدو خلقت تاکنون تهدید کرده ، زلزله و خرابیهای ناشی از این پدیده است . چه تمدن های کهن و باشکوهی که همین پدیده طبیعی آنها را از بین برده است . داستان قارون و کاخش که در قرآن به آن اشاره شده ، زلزله ای که قوم ثمود را از صفحه روزگار محو کرد و حتی قابل لمس تر از آن ، تمدن 3200 سال پیش در قیطره تهران که بواسطه زلزله شدید و ویرانگر زیر خروارها خاک مدفون شد .

15 تير, 1395 - 09:54 -- عابدی

علیرضا رحمانی

کارشناس ارشد علوم سیاسی


روابط عمومی هنر و علم برقراری ارتباط با مخاطبان دستگاه‌های اداری و غیر‌اداری است تا علاوه بر در اختیار قرار دادن و انتشار اطلاعات لازم، نسبت به دریافت، دسته‌بندی و انتقال نقطه‌نظرات و دیدگاه‌های آنها به مدیران ارشد سازمان و یا دستگاه خود اقدام کند. در این فرآیند، سازمانی موفق است که توانسته باشد با ایجاد تفاهم، جلب نظر و همراهی مخاطبانش، میزان مقبولیت و مشروعیت خود را در جامعه ارتقاء دهد‌.

"الهام فریدوند نعمت آباد"
8 تير, 1395 - 12:50 -- عابدی

الهام فریدوند نعمت آباد


کارشناس دفتر امور شهری و شوراهای استانداری قزوین

 کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی (گرایش مالی) و مدرس  دانشگاه                                                     

مقدمه

بودجه شاهرگ حیاتی دولت است، زیرا دولت تمامی فعالیتهای مالی خود را در چهارچوب قانون بودجه انجام  می دهد. از سوی دیگر از آنجا که در سیستم بودجه ریزی سنتی عوامل مهمی چون اثربخشی، کارایی، صرفه جویی و بازدهی درقبال صرف منابع نادیده گرفته می شوند لذا ازمنابع بدرستی استفاده نشده و حتی به هدر می روند. یکی از راه کارهای مطرح جهت استفاده و مدیریت بهتر بودجه استفاده از بودجه عملیانی به جای بودجه ریزی سنتی است.

تحولات و پیچیدگیهای عصر حاضر نیاز دولتها را جهت اعمال تدابیری منطقی به خصوص اقدام به برنامه ریزی صحیح، تصمیم گیری و مدیریت علمی و ایجاد هماهنگی در امور مربوط به نیازمندیهای جوامع مطرح ساخته است. استفاده از روشهای نوین بودجه بندی علاوه بر این که از کندی کار دستگاههای دولتی و اسراف اموال عمومی جلوگیری می کند، در پیشبرد مقاصد اجتماعی و اقتصادی نیز بسیار مؤثر بوده و دولت ها از این طریق می توانند منابع ملی را به نحو عادلانه و مطلوب در بین اهداف مطلوب جامعه توزیع می نمایند.

با توجه به مزایای بودجه عملیاتی و نقایص و کاستی های بودجه ریزی سنتی موجود کشور، لزوم اجرای بودجه عملیاتی به عنوان یک روش نوین در بودجه ریزی سنتی به شدت احساس می گردد. با توجه به اهمیت موضوع، این پژوهش در پی آن است که بودجه عملیاتی را در مرحله اجرای بودجه  مورد بررسی قرار دهد. به این ترتیب که ابتدا مروری بر مطالعات انجام شده صورت خواهد گرفت. سپس مدلی مفهومی برای بودجه ریزی عملیاتی ارائه می گردد.

8 تير, 1395 - 12:33 -- عابدی

مهرداد کشاورز رضایی

کارشناس کامپیوتر- نرم افزار

ایده اینترنت اشیاء در نوع خود بسیار جالب است؛ در دنیای اینترنت اشیاء شما می‌توانید از طریق تلفن هوشمند یا دستگاه‌های متصل به اینترنت خود سیستم گرمایش مرکزی خانه را کنترل نموده و حتی رنگ لامپ‌های منزلتان را نیز تغییر دهید. این روزها تقریبا هر چیزی قابلیت اتصال به اینترنت را دارد و دیگر دورانی که صرفا از طریق سیستم‌های دسکتاپی می‌شد به فضای مجازی راه پیدا کرد سپری شده است.

اینترنت اشیا به اشیاء و وسایلی گفته می شود که به شبکه اینترنت و یا اینترانت وصل شده و می توان آن وسایل را توسط برنامه های کاربردی موبایل و یا تبلت ها کنترل نمود.

 

8 تير, 1395 - 12:26 -- عابدی

حسین فلّاح محمّدلو

کارشناس مسوول امورشوراهای استانداری قزوین

مقدمه:    

رهبر معظم انقلاب با توجه به مبانی ارزشی، نگاه سیستمی و اقتضائات کشور، راهبری امور کشوررا با یک نگاه راهبردی و ناظر به افق پیش روی کشور هدایت و ترسیم می فرمایند . باتوجه به این چهار موضوع، رهبر انقلاب، معماری گفتمان انقلاب اسلامی را انجام می‌دهند. گفتمان انقلاب اسلامی نیز در حقیقت هم تبیین‌کننده‌ی «وضع موجود» کشور است و هم ترسیم‌کننده‌ی «وضع مطلوب» و هم نشان‌دهنده‌ی «مسیر»ی که می‌بایست از وضع موجود به وضع مطلوب رسید.

8 تير, 1395 - 12:03 -- عابدی

حسین فلّاح محمّدلو

کارشناس مسوول امورشوراهای اسلامی استانداری قزوین

لطفا با دقت به آمار زیر توجه نماییم:

•وجود 1 میلیون و 500 هزار معتاد

•اعتیاد عامل 50 درصد طلاق ها

•اعتیاد عامل 46 درصد سرقت ها

•اعتیاد و موادمخدر اتهام 60 درصد زندانیان

•کشف 570 تن مواد مخدر در سال 1394 با 15 درصد افزایش کشفیات

•منتهی شدن 36 درصد ازدواج ها به طلاق در برخی مناطق

•2 میلیون و 500 هزار زن سرپرست خانوار

•وجود 3 میلیون و 500 هزار بیکار با توزیع منطقه ای نابرابر و مناطقی با نرخ 60 درصد بیکاری

•وجود 2700 محله حاشیه نشینی

•وجود 11 میلیون نفرحاشیه نشین

•و ...

صفحه‌ها